Banca Comercială Română derulează, pentru al șaptelea an consecutiv, proiectul Summer Job în BCR, proiect de educație financiară cu o componentă de internship adresat elevilor de liceu de peste 16 ani. Programul BCR Summer Job se desfășoară la nivelul întregii țări, în lunile iulie și august, timp în care liceenii au posibilitatea să lucreze, plătiți, în cadrul sucursalelor BCR.

Câștigătorii vor beneficia de un internship plătit timp de două luni la una din agentiile BCR din tară si din București, având posibilitatea de a se familiariza cu domeniul financiar-bancar și chiar de a lua în considerare o posibilă carieră în această direcție.

Pentru a se înscrie, liceenii trebuie să urmeze doi pași simpli, care îi vor ajuta să acumuleze cunoștințe de educație financiară și îi vor motiva să găsească metode inovatoare de a se prezenta.

  1. În prima etapă, liceenii trebuie să acceseze platforma BCR de cursuri online, Laboratorul de Cariere (https://laboratoruldecariere.ro/ ), să-și facă un cont, în perioada 15 mai - 29 mai 2017, pentru a parcurge modulul Inteligența financiară pe înțelesul tuturor. În cadrul acestui modul, elevii vor învăța cum să-și calculeze bugetul personal, cum să-și seteze obiective financiare și vor putea trece în etapa următoare a competiției Summer Job. După finalizarea modulului, se vor califica în etapa a doua de selecție care se va derula în perioada 29 mai-15 iunie 2017.
  2. În etapa a doua, liceenii vor realiza o lucrare în limba română cu tema "Cine sunt eu?” și ne vor spune într-un mod cât mai onest, creativ și original care sunt abilitățile, calitățile sau talentele care îi recomandă să facă parte din echipa celei mai mari bănci din România. Ne pot spune de ce sunt potriviți pentru acest job prin diferite metode, fie realizând un eseu, fie printr-o prezentare, un film, un videoclip sau o înregistrare audio.

Programul Summer Job în BCR este la a șaptea editie, timp în care peste 400 de elevi au lucrat în bancă, pe perioada verii, în întreaga țară. Liceenii au învățat cum să îsi gestioneze bugetul personal, cum funcționează o bancă și care sunt pașii care trebuie urmați în dezvoltarea produselor bancare pentru tineri.


crs9061-1494919178.pdf 0.23 Mb

16-05-2017      

    

Contact

Inspectoratul Școlar Județean Neamț
Strada Locotenent Drăghescu Nr. 4A 610125 Piatra-Neamț Jud. NEAMȚ
Prof. Ioan Romeo Roman
Email: educativneamt@yahoo.com
Telefon: 0233214860 int.120 / 0723721645