Comunicări

   Clubul Copiilor Roman vă invită la Şcoala de vară

Clubul Copiilor Roman organizează în vacanţă o şcoală de vară pentru elevii care îşi doresc să înveţe ceva util, dar şi să se distreze. Cursurile sunt gratuite şi se vor desfăşura în luna iunie 2018.

16-06-2018

   Istoria la ea acasă (Tabără de vară pentru elevii pasionați de istorie)

În anul Centenarului Unirii de la 1918 Biserica Ortodoxă se implică printre multele activități și proiecte aflate în derulare și în organizarea la Mănăstirea Oașa a unei tabere de vară pentru elevii care au obținut în primul rând premii și mențiuni la Olimpiada de Istorie (faza națională dar și la faza județeană). Pot să se înscrie și elevii care au obținut premii și mențiuni la faza națională și/sau județeană a Concursului de referate științifice la Istorie, precum și la alte concursuri cu tematică istorică organizate de Ministerul Educației, Academia Română sau de universitățile din țară. Perioada în care va avea loc tabăra este 7-14 iulie 2018. Organizatorii asigură gratuit elevilor și profesorilor însoțitori transportul, cazarea și masa, excursii tematice la monumentele și locurile istorice din împrejurimi precum și un bogat program de conferințe, mese rotunde și evenimente cu caracter social la care vor fi invitați istorici, teologi, oameni de cultură (Pr. Prof. univ. dr. Ioan Chirilă, Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, poeții pr. Ioan Pintea, Vasile George Dâncu ș.a.). De asemenea, organizatorii vor oferi elevilor care au fost selectați să participe la tabără premii în bani și cărți, pentru a le recompensa și în acest fel munca depusă pentru pregătirea și rezultatele obținute la Olimpiada de Istorie și/sau la celelalte concursuri.

Înscrierile se fac până la data de 20 iunie 2018.

Pentru orice informații se pot adresa întrebări Comitetului de organizare.

Comitetul de organizare: Dr. Oana Tămaș (oanatamasm@gmail.com); Drd. Maxim Iuliu Morariu (iuliumariusmorariu@gmail.com); Masterand Maria Sânpetrean (liga.studentilor.cj@gmail.com) Mănăstirea Oașa din jud. Alba (https://ro.orthodoxwiki.org/Mănăstirea_Oașa)

28-05-2018

   Concursul ”Europa văzută prin ochii copiilor”, ediția a VI-a

Asociația Culturală ”Star” Piatra-Neamț în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț organizează manifestarea-concurs ”Europa văzută prin ochii copiilor”, ediția a VI-a, în ziua de 9 mai 2018.

Organizatorii invită elevii din învățământul preuniversitar (clasele I-IV, V-VIII și IX-XII) să participe, în echipe formate din 3-9 elevi, la un concurs artistic și de cultură civică ce își propune să evalueze creativitatea în artele plastice (pictură, desen, grafică etc.), interpretarea artistică (muzică, teatru, dans) și cunoștințele generale, într-un format inovativ.

Organizatorii vor răsplăti cu diplome și distincții echipajele participante.

Competiția este cuprinsă în CAEJ 2018, poz. 3.

În anexe găsiți Regulamentul concursului și fișa de înscriere.

 

17-04-2018

   Casting ”Next Star”

      Dan Negru te invita la casting! Esti mic, dar ai un talent MARE? “Next Star” este in cautarea copiilor talentati pentru cel de al 9-lea sezon. Luni, 2 aprilie, incepand cu ora 11, ii asteptam pe copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 14 ani, la Palatul Copiilor din Piatra Neamt.

      La preselectie pot participa copii cu ORICE FEL DE TALENT. Stii sa canti cu vocea sau la un instrument, stii sa dansezi, sa pictezi, sa faci teatru, esti dresor de animal, cunosti trucuri de magie, jonglerii, te pasioneaza speedcubing-ul si iti plac jocurile intelectuale, faci echilibristica sau acrobatii pe cal, bicicleta, skateboard, trotineta, esti cel mai tare la parcour sau manifesti orice alta forma de talent? Poti deveni urmatorul “Next Star” si castigatorul premiului de 20.000 de euro!

Inscrierile se vor face la fata locului, in baza actelor de identitate ale ambilor parinti si a certificatului de nastere al copilului. Echipa “Next Star” le ureaza succes tuturor candidatilor!

Contact: nextstar@antenagroup.ro, tel: +0740 010 367

26-03-2018

   Concursul ”Stiinte si Tehnica altfel”, editia a VII-a.

La Scoala Gimnazială ”Al. I. Cuza”, Roman, organizeaza, in data de 28 martie 2018, concursul ”Stiinte si Tehnica altfel”, editia a VII-a.

Mai mult informatii gasiti in anexa

21-03-2018

   Mesajul meu antidrog, ediția 2018

Agenția Națională Antidrog (ANA) lansează ediţia a XV–a a concursului „Mesajul meu antidrog”, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu din întreaga ţară, având ca temă #Potaltfel!.

Proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Secţiunile ediţiei a XV-a vor fi: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen şi fotografie), film scurt metraj, spot, sport (la nivel judeţean), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

 

28-02-2018

   Concursul National ”Alege! Este dreptul tau!”

Tema concursului: Crearea unei piete on-line echitabile si sigure

Tema eseu: Costuri ascunse ale comertului on-line

Tema desen: Mesaje ascunse in publicitatea on-line la produse nealimentare

In anexă gasiti calendarul, tematica si bibliografia concursului, editia 2018.

 

28-02-2018

   Dezbaterea „Mișcarea de Eliberare Națională în Basarabia“ la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

Agendă eveniment dezbatere „Mișcarea de Eliberare Națională în Basarabia“ la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

Vineri, 16 februarie 2018, la ora 12:30, la Sala Info-Club 2 a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“, se desfăsoară Programul România Centenară. Proiectul „Maluri de Prut – Basarabia necunoscută“, în parteneriat cu Radio România Chișină. Invitați speciali: Nicolae Negru – scriitor și analist politic, membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și din România, participant la Mișcarea de Eliberare Națională din Basarabia; regizoarea Leontina Vatamanu; proiecții de fotografii din arhiva personală și de fragmente din filmele documentare „Te iubesc Ion și Doina“ (despre Doina și Ion Aldea Teodorovici), „Satul din Oglindă“, „Sârma Ghimpată“.

 

 

16-02-2018

   Lansarea proiectului ”C.E.V.A. - Comunitate. Educație. Viitor. Artă

 

C.E.V.A – Comunitate, Educație, Viitor, Artă este un proiect cultural care își propune activarea populatiei tinere din orașul Târgu Neamț, prin implicarea directă într-un proces de explorare a realităților locale și crearea unui produs cultural specific. Proiectul vizează adaptarea instrumentelor artistice la persoane fără experientă anterioară în domeniu si explorarea povestilor personale si a istoriei recente si redarea lor într-un produs care va fi prezentat cu diferite ocazii publicului larg.

20 de adolescenți din oraș vor fi selectati printr-un apel deschis pentru a forma o echipă implicată in toate fazele procesului de explorare și de creație. Prima etapă va fi o tabără intensivă în timpul vacanței de primăvară, în care vor fi ghidați de către traineri cu experiență în mai multe domenii. La finalul proiectului, adolescenții vor dezvolta un spectacol de teatru bazat pe rezultatele cercetării. De asemenea, va fi organizată o expozitie, care va contine materialele culese si dezvoltate pe parcursul proiectului.

Pentru a face parte din „C.E.V.A – Comunitate, Educaţie, Viitor, Artă”, toți elevii de liceu din Tîrgu-Neamț și împrejurimi sunt invitați să trimită o formă de exprimare artistică (eseu, foto, video etc.) care să exprime atitudinea lor față de lumea care îi înconjoară, la adresa ceva@frilensar.ro, nu mai târziu de 15 martie. Participarea este gratuită, toate costurile fiind acoperite de organizatori.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a proiectului C.E.V.A:

www.facebook.com/C.E.V.A.comunitate/

13-02-2018

   Cambridge Days Romania

Mai multe iformqatii despre acest eveniment gasiti in anexa.

Pentru a va inregistra pe platforma Cambridge Days Romania 2018 accesati http://www.cartestraina.ro/cday/register.htm

 

06-02-2018

   Campania Minți Strălucite de Descoperire a copiilor supradotați

Programul Academic BiAnual

Centrul Gifted Education are misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiiilor cu abilităţi înalte (supradotaţi) prin testari si selectii la standarde internationale si prin programe de invatare specializate precum Programul Academic BiAnual.
Mai multe informatii gasiti accesand link-ul http://giftededu.ro/
 
06-02-2018

   LISTA CONCURSURILOR ȘCOLARE CE SE VOR ORGANIZA ȘI DESFĂȘURA LA NIVEL REGIONAL/INTERJUDEȚEAN, FĂRĂ FINANȚARE M.E.N., ÎN ANUL ȘCOLAR 2017 -2018

Anexa nr.7 la ordinul ministrului educaţiei naţionale nr.3076/17.01.2018 cuprinde şi Calendarul activităţilor educative regionale si interjudeţene 2018.

Proiecte promovate vor conţine următoarele informaţii: 

 • Concurs/proiect/simpozion regional/interjudetean cuprins în Anexa nr.7 la ordinul ministrului educaţiei naţionale nr.3076/17.01.2018, domeniul   (cultural-artistic, sportiv etc.), poziţia ...............

Diplomele/adeverinţele eliberate câştigătorilor/participanţilor/organizatorilor vor conţine aceleaşi informaţii de identificare: Concurs/proiect/simpozion regional/interjudetean cuprins în Anexa nr.7 la ordinul ministrului educaţiei naţionale nr.3076/17.01.2018, domeniul   (cultural-artistic, sportiv etc.), poziţia ............... şi numărul de înregistrare de la secretariatul unităţii şcolare organizatoare (coordonatorii proiectului vor pastra, in dosarul proiectului,  lista persoanelor care au primit diplome/adeverinte).

Exemplu: Nr. 1254/12/21.03.2018

 

 

28-01-2018

   LISTA CONCURSURILOR ȘCOLARE CE SE VOR ORGANIZA ȘI DESFĂȘURA LA NIVEL NAȚIONAL, FĂRĂ FINANȚARE M.E.N., ÎN ANUL ȘCOLAR 2017 -2018

Cuprinde si Calendarul naţional al activitatilor educative 2018.

Aprobat cu O R D I N privind aprobarea competițiilor școlare ce se vor organiza și desfășura în România, la nivel internațional, național și regional, în anul școlar 2017-2018

Proiecte naţionale Neamt:
1. Concurs național de artă fotografică Magia Zoom, Cultural-artistic, arte vizuale noiembrie 2017 - septembrie 2018 Clubul Copiilor Tîrgu Neamț
2. Concurs național interdisciplinar Descoperă monumente românești, Cultural-artistic, culturi și civilizații mai 2018 Liceul Tehnologic Ion Creangă Pipirig
3. Concurs național Copilăria un poem, Cultural-artistic, culturi și civilizații iunie-iulie 2018 Liceul Tehnologic Arhimandrit Chiriac Nicolau Vânători-Neamț
4. Proiect național Creangă... la el acasă, Cultural-artistic, literatură aprilie 2018 Colegiul Tehnic Ion Creangă Tg.Neamț
5. Concurs internațional de creație Calistrat Hogaș, Cultural-artistic, literatură mai 2018 Colegiul Național Calistrat Hogaș Piatra-Neamț
6. Concurs național Ștefan Procopiu, Științific iulie 2018 Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu Piatra-Neamț
7. Concurs național de automodele Cupa Bicazului, Tehnic august 2018 Palatul Copiilor Piatra-Neamț (Clubul Copiilor Bicaz)
8. Concurs național de karting Cupa Pietricica, Tehnic iunie 2018 Palatul Copiilor Piatra-Neamț
9. Concurs național Tinerii de azi, antreprenorii de mâine, Tehnic decembrie 2018 Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț
19, Festival-concurs național Hai în viitor! Tehnic mai 2018 Colegiul Național Petru Rareș Piatra-Neamț

27-01-2018

   Resurse ”Școala Altfel” pentru școli și licee

Asociaţia eLiberare vă mulțumește pentru ajutorul oferit în anul 2017. Prin sprijinul dumneavoastră, organizatia a reușit să ajungá la numeroși profesori și să ofere peste 5800 de materiale informative pe tema traficului de persoane, în întreaga țară.
 
Și în acest an, organizatia pune la dispozitie pachete de resurse gratuite, pentru toate cele 3 intervale propuse de minister. Acestea au rolul de a facilita activităţile didactice din cadrul programului Săptămâna Altfel, pentru elevii claselor VII-XII. 
 
Prin acest pachet se pune la dispoziție:
 1. UN FILM DOCUMENTAR disponibil online - Este o unealtă bună pentru a căpăta o înțelegere mai bună despre cum arată traficul de persoane la nivel global. 
 2. PLIANTE disponibile în variantă electronică sau format fizic
 3. O LECȚIE INTERACTIVĂ - suport de curs, plan de lecție și prezentare powerpoint
 4. MANUAL DE ACȚIUNE un ghid practic de idei creative pentru a folosi resursele la capacitate maximă.
Resursele pot fi comandate, în mod gratuit, de la www.eliberare.com/scoala-al tfel/ .
 
Asociaţia eLiberare este partener oficial al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) iar folosirea Curriculumului școlar despre traficul de persoane este avizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România. 
 
09-01-2018

   Proiectul LUNA.DOC

Asociația One World Romania organizează proiectul LUNA.DOC, o lună de filme documentare în licee, ajuns la cea de-a patra ediție. 

Deschiderea oficială a proiectului va avea loc în data de 16 noiembrie 2017, începând cu ora 12.00, la Casa Culturii ”Ion Creangă” Târgu-Neamț, cu proiecția filmului ”Alice are grijă”.

În cadrul acestui eveniment, organizatorii propun o discuție liberă despre lucrurile care separă și care apropie generațiile.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Profesorii implicați vor primi adeverință de participare. 

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Înscrierile pentru profesorii cu grupuri organizate se fac prin completarea formularului: goo.gl/PFFBTJ 

Persoană de contact din partea Asociației One World Romania este doamna Petra Dobruska, tel. 0732.429.826, e-mail petra@oneworld.ro

ALICE ARE GRIJĂ | Sander Burger | Olanda | 2015 | 75 min
Alice este un robot inteligent de numai 60 de centimetri înălţime, dezvoltat de un laborator olandez de cercetare pentru a răspunde nevoilor de îngrijire ale bătrânilor în viitor. Aflată deocamdată în perioada de testare, Alice părăseşte laboratorul la intervaluri regulate de timp, pentru a le ține companie unor doamne vârstnice. Documentarul lui Sander Burger urmăreşte îndeaproape relaţia lui Alice cu cele trei gazde ale sale, fără a oferi soluţii imediate, ci doar speranţa că, poate, cândva, soluția Alice va funcționa. 

07-11-2017

   CONCURS JUDEȚEAN “NEAMȚUL – ȚINUT AL DIVERSITĂȚII CULTURALE”

Liceul ”Vasile Conta” organizează concursul ”Neamțul - Ținut al diversității culturale”, în ziua de 11 noiembrie 2017.

 

Concursul vizează promovarea județului Neamț ca ținut al diversității culturale, prin activități de antreprenoriat, sociale, culturale și artistice ale elevilor de liceu indiferent, de profil și specializare.

Au fost propuse șase direcții de acțiune:

 • Inventică/Tehnică
 • Limbi moderne
 • Arte vizuale
 • Antreprenoriat
 • Scurt metraj
 • Tradiții nemțene

 

        Mai multe informatii gasiti in anexa.   

02-11-2017

   ONE WORLD ROMANIA LA ȘCOALĂ

Nevoia de socializare nu se atenuează cu timpul, iar izolarea este doar una din bolile fără diagnostic ale bătrâneții. În filmul ”Alice are grijă” vedem cum încearcă șiința să rezolve acestă problemă, inventând un roboțel social. Rămâne întrebarea: câți dintre noi nu am putea petrece mai mult timp cu bunica sau bunicul? Documentarul-poem ”Orice se poate întâmpla” ne poartă într-o scurtă plimbare prin parc și ne arată ce înseamnă de fapt ”a da în mintea copiilor” - a fi din nou curios, jucăuș și entuziasmat în legătură cu lumea în care trăim. Limitele, în caz că există, cu siguranță nu se măsoară în ani: ”Două bunicuțe înverșunate” este un film despre două prietene octogenare care își propun să dea de cap macroeconiomiei, așa că străbat Statele Unite, discută cu specialiști și află care sunt neajunsurile creșterii economice, cine beneficiază și cine suferă de pe urma ei.

02-11-2017

   Calendarul Activităților Educative 2018 (DOCUMENTE)

La preselecția realizată la nivel județean vor fi eliminate următoarele tipuri de proiecte:

 • proiectele care nu au respectat precizările din formularul inițial;
 • proiectele care nu au îndeplinit condițiile de nivel național/regional/judeţean;
 • proiectele care nu au respectat prevederile Regulamentului de organizare a activităţilor cuprinse în calendarul activităţilor educative, şcolare şi extraşcolare;
 • proiectele cu taxă;
 • proiectele bazate exclusiv pe corespondență;
 • concursurile în care numărul de premii (I, II, III) a depășit 30% din numărul total de participanți.

            Vă rugăm să acordați o atenție deosebită respectării prevederilor Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare, aprobat prin OMECTS nr. 3035/2012 și precizărilor din Formularul de aplicație și Fișa de evaluare.

16-10-2017

   Campania națională 19 Zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor si tinerilor

Vă transmitem spre informare Proiectul național de conștientizare, consultare și participare a copiilor și tinerilor la prevenirea tuturor formelor de violență exercitate asupra lor în familie, școală, comunitate, implementat de Federația Internațională a Comunităților Educative, secțiunea România,  cu privire la lansarea Campaniei naționale 19 Zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor si tinerilor.

Găsiți în anexe:

 • Proiectul educațional.
 • Fișa de înscriere.
 • Manifestul 2017 pentru eradicarea violenței și abuzurilor împotriva copiilor și tinerilor până în 2030.
16-10-2017

   Concurs educațional extra-curricular de protecție a mediului și dezvoltare personală ecOprovocarea

ecOprovocarea este un Program educațional, extra-curricular ce propune tinerilor liceeni din întreaga țară, organizarea de activități concrete de protecția mediului, în perioada 20 octombrie 2017 – 20 mai 2018. Un liceu se poate înscrie în concurs cumaxim 5 echipe (1 echipă / categorie de concurs). Echipe de concurs alcătuite din 1 cadru didactic coordonator și min. 4 elevi pot organiza activități practice de protecția mediului în una din cele 5 categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, amenajare de spațiu verde, igienizări, târguri tematice cu schimb de obiecte reutilizabile. Echipele care doresc pot participa la ateliere non-formale de protecția mediului cuprinse în curricula de mediu pusă la dispoziție gratuit de organizatori pe website-ul Programului https://www.ecoprovocarea.ro/resurse-profesori/ .

Perioada de înscriere în Program este 9 octombrie 2017 -  1 martie 2018, dar, cu cât o echipă se înscrie mai repede în concurs, cu atât crește experiența în organizarea unor activități de impact și implicit acumularea unui punctaj mai mare. La sfârșitul concursului, echipele cu cel mai mare punctaj în clasamentul național vor fi desemnate câștigătoare. Valoarea totală a premiilor este de 20.000 ron și constau în participarea celor mai buni concurenți la Tabăra de Leadership pentru Mediu ecOprovocarea –ediția a V-a din vara anului 2018. Tabăra ecOprovocarea este parte componentă a Programului ecOprovocarea, fiind un eveniment educațional non-formal în care tinerii învață, se joacă, se distrează, merg în drumeții montane, fac sport, leagă prietenii frumoase, visează, plâng de emoție și revin.https://www.ecoprovocarea.ro/tabara/

 

09-10-2017

   Programul One World Romania la Școală

Asociația One World Romania implementează, în perioada septembrie 2017-august 2019, cu sprijinul Romanian American Foundation și CEZ Group Romania, programul One World Romania la Școală. Programul educațional are două componente, una adresată profesorilor, alta adresată elevilor.

One World Romania la Școală pentru profesori urmărește pregătirea și susținerea profesorilor care sunt interesați să integreze filme documentare în activitatea didactică, utilizând atât filmele efectiv, cât și materiale didactice și ateliere dedicate. În acest sens, asociația organizează ateliere de informare cu profesori interesați și pune la dispoziție resurse educaționale adaptate la filmele pe diverse subiecte, selectate special în acest scop.

One World Romania la Școală pentru elevi are ca scop încurajarea și susținerea Cluburilor de film organizate de liceeni ca activitate extracurriculară și implicarea lor in proiectele asociației, ca voluntari, în juriul liceenilor la festivalul One World Romania sau în organizarea Festivalului de film documentar AdDOC.

În paralel, programul include proiecții în școli la care participă, ca invitați, regizori, producători, actori, experți în diferite domenii. Proiecții speciale sunt dedicate elevilor în cadrul Festivalului Internațional de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.

Persoană de contact din partea Asociației One World Romania este doamna Petra Dobruska, tel. 0732.429.826, e-mail petra@oneworld.ro

05-10-2017

   Concursul național ”ROMANIA`S EU COUNCIL PRESIDENCY LOGO COMPETITION”

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada ianuarie – iunie 2019, Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, organizează concursul național ”ROMANIA`S EU COUNCIL PRESIDENCY LOGO COMPETITION” destinat elevilor din sistemul de învățământ liceal.

Pentru informații suplimentare puteți accesa site-ul www.ro2019.edu.ro

05-10-2017

   Școala altfel Ghid de implementare 2016

Rolul acestui ghid este de a sprijini echipa de coordonare a programului național „Școala altfel” și cadrele didactice în implementarea programului „Școala altfel”. Acest ghid a fost elaborat la cererea cadrelor didactice și directorilor. Conținutul
ghidului reprezintă răspunsul la o parte din provocările semnalate într-un proces de consultare, analiză și dezbatere publică la care au participat peste 1.500 de persoane și 50 de organizații. Acest ghid a fost scris în conformitate cu metodologia de organizare a programului național „Școala altfel”, însă respectarea recomandărilor acestui ghid nu este obligatorie și nu reprezintă obiectul evaluării de calitate, decât în măsura suprapunerilor cu documentele normative aflate în vigoare.

04-10-2017

   Călătorie educativă în lumea satului

Asociația Lume Bună a implementat proiectul „Călătorie educativă în lumea satului”, ce are ca principal obiectiv dezvoltarea și oferirea de programe de educație nonformală ca sursă de inspirație în educația copiilor, având la bază bucuria activităților ludice (https://calatorieeducativa.wordpress.com). Programele sunt orientate spre dezvoltarea potențialului creativ al copiilor și dezvoltarea inteligenței lor emoționale. În ultimul an, profesorii implicați au înființat în unitățile de învățământ Cluburi Active CELS, prin care implementează activități din proiect, ei înșiși devenind ambasadori ai metodelor de educație non-formală în școli. De asemenea, în cadrul proiectului se desfășoară Concursul național de creație  Vocea ta, Vocea Copiilor, adresat elevilor din învățământul primar și gimnazial.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat organizatorilor în anul școlar 2016 – 2017; raportul Asociației Lume bună arată o dezvoltare și extindere a activităților educative oferite, în urma diseminării în unitățile de învățământ, realizată de inspectoratele școlare. Astfel, vă rugăm să sprijiniți organizatorii și în anul școlar 2017 – 2018, prin:

 • diseminarea informației despre proiect în unitățile de învățământ din județul dvs./Municipiul București, inclusiv în palatele și cluburile copiilor;
 • oferirea de asistență în monitorizarea implementării programului pe parcursul anului școlar;
 • distribuirea materialelor informative către cadrele didactice interesate;
 • recunoașterea diplomelor oferite în cadrul Concursului național de creație Vocea ta, Vocea Copiilor și în cadrul Competiției Club Activ Cels (diplomele, completate și semnate de organizatori, vor ajunge la inspectoratele școlare de care aparțin unitățile de învățământ implicate, pentru a fi semnate de inspectorul școlar general și înregistrate)

Persoană de contact din partea Asociației Lume bună este doamna Larisa Popescu, tel. 0721.621.327, e-mail contact.lumebuna@gmail.com.

27-09-2017

   Proiectul ”Școala Siguranței Tedi”

În anul școlar 2017-2018, MASPEX ROMANIA SRL continuă implementarea, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, a proiectului ”Școala Siguranței Tedi”, destinat elevilor din clasa I, în vederea îmbunătățirii condițiilor de siguranță ale acestora acasă, la școală și în timpul liber.

 • Înscrierea în proiect se realizează de către învățătorul clasei participante, pe site-ul scoalatedi.ro, până la data de 13 octombrie 2017. Pentru a se înscrie în programul ”Școala Siguranței Tedi”, fiecare învățător de clasa I, trebuie să acceseze site-ul www.scoalatedi.ro, secțiunea înscriere și să completeze formularul de înscriere cu datele de contact și numărul de elevi de clasa I.

Pentru detalii suplimentare, unitățile de învățământ/cadrele didactice pot accesa site-ul www.scopalatedi.ro.

25-09-2017

   Calendarul pentru alegeri în consiliile şcolare ale elevilor

Calendarul pentru alegeri în consiliile şcolare ale elevilor, an şcolar 2017-2018.

Succes!

 

23-09-2017

   INVITAȚIE la Romanian International University Fair – RIUF

Grupul EDUCATIVA vă invită și în acest an, pe 12 Octombrie 2017 la Palas Congress Hall Iași la o nouă ediție a Târgului de Universități Internaționale RIUF.

19-09-2017

   Palatul Copiilor Piatra-Neamț vă invită la școală!

Dragi elevi, părinţi, cadre didactice, Palatul Copiilor Piatra-Neamț vă aşteaptă, în anul şcolar 2017-2018, cu activități inedite și atractive.

Toate sub cupola educației nonformale.

Vă așteptăm!

 

14-09-2017

   Programele internationale Junior Achievement, pentru anul scolar 2017-2018

JA Romania organizează sesiunea de inscrieri la programele internationale Junior Achievement, pentru anul scolar 2017-2018.
 
JA Romania pune, in mod gratuit, la dispozitia institutiilor de invatamant, cadrelor didactice si elevilor programe internationale de tip “learning by doing”, adaptate la sistemul educational romanesc, în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale (cf. parteneriat 10184/14.05.2003), pe diferite categorii (pentru detalii, consultati brosura atasata).
 
Pentru a realiza înscrierea, cadrele didactice interesate vor parcurge online pașii de înscriere, până pe 1 octombrie, pe site-ul www.jaromania.org
01-09-2017

   Festivalul Tradițional de Muzică, Poezie și Cântece Patriotice din Ținutul Neamțului ”Noi Suntem Români!”

Asociația ”În munții Neamțului”, Piatra-Neamț, organizează în perioada 16-17 septembrie 2017, în satul Nemțișor, comuna Vânători, județul Neamț, la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, de pe dealul Boubeuca, Festivalul Tradițional de Muzică, Poezie și Cântece Patriotice din Ținutul Neamțului ”Noi Suntem Români!”

Este un festival concurs care își propune cultivarea dragostei nemărginite față de țară, de înaintași, a respectului și recunoștinței pentru eroii neamului românesc.

La acest festival-concurs sunt invitați să participe elevi, profesori, formații artistice și membrii Cercurilor ”Cultul Eroilor” din școlile din județul Neamț.

Organizatorii vor asigura, pe perioada festivalului-concurs, condițiile necesare unei bune desfășurări (cazare pentru 30 de elevi și masă).

Se vor oferi premii elevilor câștigători.

Înscrierile de participare la proiect de comunica pe e-mail: asociatia_inmuntiineamtului@yahoo.com sau la telefon 0755.578.256, până la data de 2 septembrie 2017.

Proiectul este finanțat de către Consiliul Județean Neamț și Asociația ”În munții Neamțului”.

22-08-2017

   "Şcoala de vară" la Clubul Copiilor Roman

17-06-2017

    

Contact

Inspectoratul Școlar Județean Neamț
Strada Locotenent Drăghescu Nr. 4A 610125 Piatra-Neamț Jud. NEAMȚ
Prof. Ioan Romeo Roman
Email: educativneamt@yahoo.com
Telefon: 0233214860 int.120 / 0723721645